Прокуратурта се самосезира по публикации в медиите за случая с младия мъж, починал след

...
Прокуратурта се самосезира по публикации в медиите за случая с младия мъж, починал след
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва случая с младия мъж, починал в болница в Търново

Прокуратурта се самосезира по изявления в медиите за случая с младия мъж, починал след лекуване в болничното заведение във Велико Търново, оповестиха от обвиняването.

Започнато е следствие за това, че на 27 декември е породена гибелта на мъж поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха.

Разследването е предоставено на следовател от Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура във Велико Търново. Под управлението на наблюдаващ прокурор се правят дейности по следствието - разпити на очевидци, изисква се здравна документи по отношение на извършеното лекуване, следва назначение на съдебно-медицинска експертиза.

Припоняме, че мъжът  почина след престой и лекуване в болничното заведение. Неговите близки обвиняват лекарите в некомпетентност и търсят повода за гибелта му.

Семейството и приятелите на Димитър Маринов, който издъхва в МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов “ в остарялата столица на 27 декември, се събраха в петък пред лечебното заведение, с цел да изискат повече информация както за боледуването, по този начин и за аргументите за кончината на 31-годишния мъж.

С околните на Димитър се срещна доктор Галина Гарева, медицински шеф на регионалната болница. Според формалното мнение на МОБАЛ " Д-р Димитър Черкезов “ Димитър Маринов постъпва в поделение по инфекциозни заболявания на 12 декември с данни за заболяване от преди 2 дни с температура, болки в гърлото, гадене, безапетитие, изнемощялост, болки по тялото.

При приемането е в повредено общо положение. Назначена е и аутопсия, като резултатите се изчакват. Екипът на болничното заведение изрича съболезнования, а околните приготвят кротичък митинг, който ще се случи след празниците.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР